12 Oca

Marka tescili şirketlerin en önemli dayanağıdır. Kişisel kimlik bilgilerimiz gibi markalar da onları diğer ticari girişimlerden ayırt etmemizi sağlayan kimlik belgeleridir. Aynı alanda hizmet veren  iki  ya da daha fazla ticari firmayı birbirinden ayırt edebilmemiz için kullanacağımız araç elbetteki markalarıdır.

Marka Tescili sizi ve hizmet sektörünüzü neden diğerlerinden ayrı olduğunuzu anlatan güçlü ve sağlam temelleri olan hikayelerdir.

Bir marka tescili için en uygun zaman markayı kullanmaya başlamadan hemen önceki zamandır. Başvuru sahipleri için bu süreç her zaman olumlu sonuçlanmayabilir. Bu durumda başvuru sayısı artıyor ama tescil sayısı düşüyor. Yaşanılan süreçte zaman kaybına bağlı ticari itibarın da sekteye uğradığını göz ardı etmemek gerekiyor.

Son yıllarda marka tescil başvurularının tescil ile tamamlanmama oranı neredeyse yarıya yakındır. Dolayısıyla tescil başvurusu yaptığınız marka reddedildiği zaman sadece başvuru harcını kaybetmiş olmazsınız. Bunun yanında bir de tabela, ambalaj, reklam, tanıtım, vs. gibi masraflar da yaptıysa başvuru sahibinin uğradığı zarar katlanarak artmaktadır. 

Bu nedenle Gordion Patent olarak güçlü kadromuz ve lider ekibimizle sürecin kritik basamaklarında da sizlerin yanında omuz omuza olmayı taahhüt ediyoruz.

Gordion Patent Marka Tescil Belgesi

Marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuruda bulunulması gerekmektedir. Bunun için tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve Gordion Patentin değerli ekibiyle en doğru zamanda aksiyon alınması Marka  Tescili adına önemlidir. Belgeler Türk Patent ve Marka Kurumu’na teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır. Kurum tarafından yapılan araştırmaya göre herhangi bir eksik olduğunda firmaya 2 aylık ek bir süre tanınmaktadır. Bu 2 aylık süre içerisinde eksik belgeler tamamlanmaz ise marka tescil başvurusu da iptal edilebilmektedir.

Gereken tüm evraklar incelemeye alındıktan sonra başvuru usulüne uygun olarak değerlendirilir. Eğer kişinin ve ya firmanın başvurusu usule uygun olarak görülür ise bu marka Resmi Marka Bülteni aracılığı ile yayınlanır. Buna göre markanın son aşamada sicil kaydı oluşturularak Marka Tescil Belgesi ve marka sicil kaydı da marka sahibine  teslim edilir. Gordion Patentin uzman kadrosu bu önemli süreçte sizlerle olmaktadır. Markanız sizin kimliğinizdir. Hatırlamanız gereken en önemli husus marka tescilinizi aldıktan sonra neye sahip olduğunuzun farkında olarak markanıza her geçen gün değer katmaktır.

Bir cevap yazın

Gordion Patent'e hoşgeldiniz.