28 Mar

Marka itiraza karşı görüş işlemi;

Marka tescil başvurunuz, Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanı tarafından, mutlak red nedenlerine göre incelenir. Redde sebep olacak düzeyde benzerlik veya anlamsal olarak bir sakınca olmaması halinde markanız Resmi Marka Bülteninde 2 ay ilan edilir. İlan aşamasında 3. Kişilerin / Firmaların veya onlar adına marka vekillerinin itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Yasal süreç içerisinde, markanızın ilanına itiraz edilmesi halinde, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, markanızın ilanına itiraz geldiğine dair tarafınıza veya marka vekilinize bildirim yapılmaktadır.

Gordion Patent ekibi olarak, markanızın ilanına itiraz eden firmanın veya vekilinin itirazına sunduğu gerekçeler incelenerek, karşı görüş dosyalanması gerekip gerekmediği hususunda bir ön araştırma yapıyoruz.

Karşı görüş dosyalanmasının gerekli olması halinde, varsa marka kullanımınıza ait, kullanım kanıtlayıcı belgeleri de sunmak koşulu ile karşı görüş dosyanızı hazırlayıp, firmanız adına Türk Patent ve Marka Kurumuna gönderim ve devamında dosyanızın takip işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Marka itiraza karşı görüş bildirme, itiraza gerekçe olarak gösterilen markaların tescil tarihi, hangi ürün/mal veya hizmetler kapsamında kullanıldığı ve başvuru aşamasında oluşu veya tescil edildiği tespit edilir ve bu kapsamda karşı görüş/savunma dosyası hazırlanır.

Marka başvurusunun ilanına itiraz eden firmanın itiraz konusu emtialar üzerinde bir kullanımı yoksa ve markasının tescili üzerinden 5 sene geçtiyse, itiraz sahibinden marka kullanımına ait kullanım kanıtlayıcı evrak talebinde bulunmak yerinde olacaktır.

İtiraz sahibi, söz konusu 5 sene içerisinde ortak emtialar üzerinde bir kullanım kanıtlayamazsa o noktada itiraz sahibi firmanın itirazının reddine, markanızın işlemlerinin devamına karar verilecektir. “Kullanım İspatı Talebi” itirazlar ve karşı görüş dilekçeleri için önemli bir husustur.  

Tüm bu sebeplerden, bir danışmanlık firmasından profesyonel yardım almanız en doğru yöntem olacaktır. Aksi taktirde, dosyanızda yapılan bir eksik veya yanlış bilgilendirme tescil edilmesi gereken markanızın reddine sebep olacaktır.

Gordion Patent ekibi olarak, tecrübeli marka vekilleri ve danışmanlarımız ile başvuru işlemi, başvuru süreci içerisinde; itiraz, karşı görüş, tescil, resmi marka bülteni benzerlik takipleri ve itiraz dosyalarının hazırlanması hususunda danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Marka tescil başvurunuza itiraz edilmesi durumunda daha detaylı bilgi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

Gordion Patent'e hoşgeldiniz.