Marka tescili, sadece başvurusunda bulunulduğu ülke de koruma sağlamaktadır. Yani Türkiye’de tescil sağlamış bir firma sadece Türkiye’de markasını koruma altına almış olur.

İhracat yapmayı planlayan bir firmanın uluslararası marka tescilini sağlaması gerekmektedir. Aksi taktirde ihracat yapmayı planladığı ülkede aynı markanın aynı sektörde tescilli olması durumunda, firma bahsi geçen ülkeye satış yapamamakta, hatta eğer ürün ürünlerini bahsi geçen ülkeye gönderdiyse, ürünlerine o ülke de el konulabilir. Bu noktada firmanın ürünlerini geri alabilmesi, bazen bozulacak ürünler olması halinde muhafaza etmesi hayli zor olmaktadır.

Tüm bu zor durumlara dahil olmamak için, ihracat planlanması halinde öncelikli olarak ihracat yapılması planlanan ülke de marka araştırması yapılmalı, marka tescile uygunsa vakit kaybetmeden başvuruda bulunulmalıdır. Bir diğer aksi durum ise, ihracatı yapılan ürünün isminin duyulmaya başlanması akabinde satış yapılan ülke de 3. Kişilerce markanın tescilinin sağlanması ve firmanın ihracatına engel olunmasıdır.

Tüm tip olaylar olması halinde asıl hak sahibinin, gerçek hak sahibi olduğunu yetkili mercilere bildirmesi veya yargıya ispat etmesi maddi ve manevi zor bir süreç yaşanmasına sebep olacaktır.

Uluslararası marka tescili için öncelikle menşe ülkede bir marka başvurusunun veya marka tescilinin olması gerekmektedir. Menşe ülkede yapılan başvuru, uluslararası marka tesciline konu olacaktır.

Uluslararası marka tescili işlemleri ile ilgili sorularınız için iletişim formunu doldurabilir ya da detaylı bilgi için firmamız ile irtibat kurabilirsiniz.

 

Bilgi verebilmemiz için sizi aramamızı ister misiniz?

Size ulaşabileceğimiz iletişim bilgilerinizi paylaşın, patent ve marka tescili hakkında tüm sorularınızı cevaplamak için arayalım.

Gordion Patent'e hoşgeldiniz.